Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

24/11/2024 - 31/12/2024 @ SBK Amsterdam KNSM

Van 24 november tot en met 31 december 2024 presenteert SBK Galerie de expositie Familiebanden: Verbeelding van de Natuur, met de nieuwste werken van het kunstenaarsduo Van Veen & Mus en de eerste solo-expositie van fotograaf en zoon Jip Mus. Deze bijzondere expositie nodigt uit tot een verkenning van de complexe relatie tussen mens en natuur, door zowel fysieke als digitale kunstwerken.

Van Veen & Mus tonen hun nieuwste serie, Water Gems: Echo of Essence, waarin zorgvuldig samengestelde diorama’s van planten en bloemen digitaal worden bewerkt tot serene waterlandschappen. Deze werken bieden een moment van rust en reflectie en zetten aan tot nadenken over onze veranderende band met de natuur. De combinatie van natuurlijke elementen en digitale manipulatie creëert een visueel betoverende ervaring die de verborgen schoonheid van de natuur onthult.

Jip Mus vult de tentoonstelling aan met zijn fotografie en filmwerken, waarin hij met microscopen en macro-objectieven de kleinste structuren van de natuurlijke wereld vastlegt. Zijn gedetailleerde beelden onthullen een droomachtige, abstracte sfeer, die perfect aansluit bij de visie van Van Veen & Mus.

Deze tentoonstelling biedt een unieke kijk op de gedeelde artistieke visie binnen de familie en nodigt bezoekers uit voor een visuele ontdekkingsreis door de essentie van de natuur. Laat je onderdompelen in deze intieme expositie, waarin persoonlijke verhalen en perspectieven centraal staan.