kunstuitleen collectie galerie collectie

Galerie collectie

De online Galerie catalogus geeft toegang tot kunstwerken uit ons galerie segment. De kunstwerken zijn te koop en in veel gevallen ook te huur. Via de online catalogus zijn ze direct te reserveren. 

Zo werkt het ↓

Kunst kopen via de SBK-galeries 

SBK heeft een kunstuitleen - en galerietak. In deze segmenten worden verschillende tarieven gehanteerd. Een selectie kunstwerken uit de kunstuitleencollectie is online te bekijken in de 'kunstuitleen catalogus' en een selectie kunstwerken uit het galeriesegment in onderstaande galerie-catalogus.

Een aankoop van een werk uit de SBK-collectie kan volledig worden voldaan met collectietegoed dat je tijdens het lenen van kunst opbouwt.

De kunstwerken die in de galeries en de online galeriecatalogus te zien zijn, heeft SBK in consignatie en niet zoals de SBK-kunstuitleencollectie in eigendom. Daarom kan een aankoop uit het galeriesegment, online of offline, in tegenstelling tot een aankoop van een kunstwerk uit de SBK-collectie, slechts gedeeltelijk met collectietegoed worden voldaan.

SBK biedt klanten met een collectietegoed de mogelijkheid om bij aankoop van een kunstwerk bij één van de galeries, 25% van het aankoopbedrag te voldoen met collectietegoed dat ze tijdens het lenen van kunst uit de uitleen, hebben opgebouwd.

Ook hanteert SBK in de galeries een renteloos afbetalingssysteem, waarbij, net als bij de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds, na een aanbetaling van 10%, het kunstwerk in maximaal 36 maanden, met een minimum van €50,- per maand, renteloos kan worden afbetaald.

Kunst huren via de SBK-galeries 

Voor het huren van een kunstwerk bij één van de SBK-galeries betaalt men een maandelijkse huurprijs van 2% van de waarde van het kunstwerk. Indien een klant die een kunstwerk via de galerie huurt, binnen zes maanden beslist om het kunstwerk te kopen, wordt de tot dan toe betaalde huur in mindering gebracht op de verkoopprijs. Indien de klant het kunstwerk langer wil blijven huren en pas later, na zes maanden, wil aankopen, wordt er bij aankoop 10% in mindering gebracht op de verkoopprijs.

De minimale huurtermijn van kunstwerken uit het galeriesegment is zes maanden met de mogelijkheid deze stilzwijgend te verlengen met nog eens zes maanden. Daarna geldt er een opzegtermijn van één maand.

Hoe lang moet ik wachten op kunstwerk?
Als je een kunstwerk reserveert via de online catalogus, moet je rekening houden met een wachttijd van 1-3 weken omdat de kunstwerken verspreid staan over de verschillende locaties in Nederland. Uiteraard doen we ons best om het desondanks zo spoedig mogelijk te doen. 

Om de dynamiek in de collectie hoog te houden, vragen wij om in principe maximaal twee kunstwerken per sessie te reserveren.
 

De maandelijkse huurprijs te betalen door de klant bedraagt voor de particuliere klanten 2% inclusief btw, en aan zakelijke klanten 2% exclusief btw, van de waarde van het kunstwerk. Er wordt door de klant niet gespaard.
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2013 SBK design by manoverboord