SBK Art voucher, art as a present

Mary Geradts – Sculpturen van Zink en Vergankelijkheid

29/09/2024 - 10/11/2024 @ SBK Amsterdam KNSM

Mary Geradts' sculpturen trekken meteen de aandacht door hun verrassende combinatie van delicate, flora-achtige vormen en het robuuste karakter van het materiaal waarmee ze werkt: zink. Ondanks hun organische uiterlijk stralen haar werken een tijdloze kracht uit, waarbij ze de vergankelijkheid van de natuur op een bijna tastbare manier weet vast te leggen.

Het contrast tussen de fragiele vormen en het onverwoestbare materiaal creëert een spannende spanning in elk van haar stukken.

Geradts bouwt haar sculpturen zorgvuldig op uit dunne stroken zink, die ze vakkundig knipt en soldeert tot autonome objecten. Haar werk roept een verweerd gevoel van tijdloosheid op, met vaasvormen en bloemreliëfs die bijna surrealistisch aanvoelen. Deze werken vervullen soms zelfs een functionele rol, zoals vazen die kunnen worden gevuld met bloemen, en komen tot leven in diverse tuinen, bedrijven en particuliere collecties.

Mary Geradts, afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK), werkt volledig met de hand, van concept tot voltooiing. Haar voorkeur voor ambachtelijke technieken is duidelijk zichtbaar in de verfijnde afwerking van haar werk, dat te bewonderen is geweest in musea zoals het Katwijks Museum en Pulchri in Den Haag. Haar sculpturen hebben niet alleen esthetische waarde, maar symboliseren ook de cyclische aard van het leven en de vergankelijkheid, iets wat ze met een unieke artistieke visie weet vast te leggen.

De opening van de expositie vindt plaats op 29 september van 16.00–18.00 uur in aanwezigheid van de kunstenaar. Bezoek deze bijzondere tentoonstelling en laat je inspireren door de tijdloze schoonheid en diepere lagen van het werk van Mary Geradts.