Blijf op de hoogte!

SBK Galerie neemt deel aan KunstRAI 2017
Amsterdam / 26-04-2017

SBK Galerie doet dit jaar mee aan de 33e editie van de KunstRAI Art Amsterdam van 31 mei tot en met 5 juni 2017. Met trots presenteren wij daar nieuw werk van Thomas Westphal, Liza van Vliet, Romee van Oers en Brian Coutinho.

De eerste drie kunstenaars zijn in 2016 afgestudeerd aan één van de Nederlandse kunstacademies en hebben deelgenomen aan onze expositiereeks ‘Sprouts’ bij Galerie 1 op de KNSM-laan in Amsterdam. Het werk van Brian Coutinho was te zien op Art Rotterdam 2017 bij Prospects en Concepts (Mondriaanfonds) en een expositie in Galerie 23, ook op de KNSM-laan.

De doelstelling van SBK Galerie is om professionele kunstenaars een podium te bieden. De laatste jaren ligt hierbij de nadruk op jong aanstormend talent. Elk jaar selecteert SBK uit de eindexamenpresentaties van Nederlandse kunstacademies een aantal van de beste afstudeerders. Deze selectie presenteert zij ieder najaar in een expositiereeks, onder de naam Sprouts.

De KunstRAI is de langstlopende kunstbeurs voor hedendaagse autonome en toegepast kunst van Nederland: een publieksbeurs met ruim zeventig hoogstaande galerieën die de diversiteit, kwaliteit en pluriformiteit van het rijke Nederlandse aanbod van hedendaagse beeldende kunst, vormgeving en design weerspiegelt.

Kijk voor meer info op www.kunstrai.nl.


Boven van links naar rechts: Brian Coutinho, Thomas Westphal, Liza van Vliet. Onder: Romee van Oers

Salon Water ZomerExpo 2017 bij SBK Amsterdam
Amsterdam / 02-04-2017

De Amsterdamse Salon-jury o.l.v. artistiek directeur Vera Schoffelen, koos in Loods 6 voor een tentoonstelling bij SBK KNSM. Daar is prachtig werk te zien van José van Tubergen, Birgitt Busz, Mischa Smit Kleine, Helcia Cino, Sjaak Henselmans, Astrid van Dort, Fay TwanTjoa, Marie-Jose Jongerius, Emmy Bergsma, Rutger van der Tas, Atie Pruijssers, Jonna Coolen, Albert Fröling, Linda Lammerts, Isabelle Backer en Mat Kissing. 

De salon is nog te bezoeken tot 16 april


Sjaak Henselmans

/ 16-02-2017

Mooi stukje in de Amsterdamse Echo over de expositie van Taichi Gondaira & Satoru Watanabe bij SBK Galerie 18 in Amsterdam Zuid.'MAAKBAAR' - Stucanet en modelbouw boompjes
Breda / 15-02-2017

Mooi stuk op 'Witte Rook' over de duotentoonstelling ‘MAAKBAAR’ van Laurent Malherbe en Stijn Elshuis bij SBK Galerie 48, een combinatie van uitersten. Michiel van der Zanden en Julian Edwardes zijn de samenstellers van deze expositie. Michiel vertelt meer over de kunstenaars, de kunstwerken en hoe hij tentoonstellingen maakt. Lees meer... Amsterdam Museum koopt Manumission aan
Amsterdam / 15-02-2017

Het Amsterdam Museum koopt in februari Ken Doorson's Manumission Pauline aan via Galerie 23 Hedendaagse Afrikaanse Kunst.

Voor de in Paramaribo werkzame schilder Doorson, is zijn afkomst – als nazaat van voorouders die tot slaaf gemaakt zijn - een belangrijk thema. Het schilderij is één van een serie schilderijen die allemaal manumissiebrieven als vertrekpunt hebben. Manumissiebrieven zijn bewijzen dat een tot slaaf gemaakte is vrijgekocht.

Lees het blog van het Amsterdam Museum over de achtergrond van de Manumission-kunstwerken.

Leees ook het interview met Ellen Neslo.Eindhovens Dagblad - opening SBK Eindhoven
Eindhoven / 06-02-2017PERSBERICHT
SBK opent shop-in-shop bij Yksi
Eindhoven / 03-02-2017

SBK OPENT NIEUWE VESTIGING BIJ YKSI EXPO IN CREATIEVE EN CULTURELE HART EINDHOVEN

Donderdag 2 februari 2017 opent SBK kunstuitleen & Galerie haar eerste shop-in-shop in de Yksi Expo ruimte op Strijp S, het creatieve en culturele hart van Eindhoven. In het bruisende stadsdeel waar ooit de Philips apparatenfabriek was gevestigd,  gaat SBK de samenwerking aan met Yksi Expo.

SBK staat al ruim 60 jaar synoniem voor het huren en kopen van hedendaagse kunst. Met een abonnement vanaf € 6,75 per maand, hebben klanten toegang tot één van de grootste en meest gevarieerde kunstcollecties in Nederland. 

Artistiek directeur van SBK, Vera van Schoffelen: ‘SBK was al een tijdje op zoek naar een geschikte locatie in Eindhoven. Met deze prachtige plek en het shop-in-shop concept geïnitieerd Leonne Cuppen, eigenaar en initiatiefnemer van Yksi Connect en Yksi Expo in samenwerking met Marieke Wouters, medewerker van SBK, denken wij met onze kunstuitleen particulieren en bedrijven in Eindhoven een mooie aanvulling te bieden op het bestaande kunstaanbod. Bovendien sluiten de aspiraties van SBK en Yksi Expo goed op elkaar aan. Door met elkaar te gaan samenwerken kan er synergie ontstaan dat tot mooie initiatieven kan leiden. Een betere match kunnen beide partijen zich niet voorstellen.’

Bij cultuurminnend Eindhoven is Strijp-S al jaren een begrip. Mede te danken aan de Dutch Design Week waar Leonne Cuppen aan de wieg stond. Ook werkte zij samen met het Van Abbemuseum, het Designhuis en MU Artspace.

De feestelijke opening van SBK Eindhoven is op zaterdag 4 februari. De reguliere openingstijden zijn donderdag tot en met zaterdag van 11.00 – 17.00 uur. Adres: Torenallee 22, 5611 BD, Eindhoven. De nieuwe SBK-vestiging op Strijp-S is goed bereikbaar met voldoende parkeergelegenheid en een gezellig lunch café naast de deur.

Lees meer...Kunst zalft de ziel - Douwe Bob in het Parool
Amsterdam / 05-11-2016

Douwe Bob weet hem weer helemaal te raken: "Kunst in huis is een recht dat iedereen zou moeten hebben". Wat een topambassadeur!Douwe Bob ambassadeur Nationale Kunstuitleendag
Amsterdam / 29-10-2016

Op zaterdag 5 november kan iedereen die nog geen kunst leent, een oude kindertekening, poster, schilderij of kapot beeldje inleveren bij de kunstuitleen om zo met 50% korting een jaar lang kunst te lenen. Lees meer op de Nationale kunstinruildag Douwe Bob in de Telegraaf
Amsterdam / 28-10-2016


"Kunst is zo belangrijk"

Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2013 SBK design by manoverboord