Blijf op de hoogte!

PAROOL interviewt artdirector VYOO-team
Amsterdam / 20-06-2018

Mooi interview in het PAROOL vandaag over VYOO, een nieuw initiatief in de kunstuitleen van SBK Kunstuitleen & Galerie en Jungle Minds. Artdirector Frans Mettes (Jungle Minds) vertelt waarom iedereen die verrast wil worden met kunst, een abonnement op VYOO zou moeten nemen. Meteen aanmelden of eerst meer weten? Kijk op www.vyoo.nl.SBK gaat samenwerken met vloggersduo
Amsterdam / 23-05-2018

Vandaag gaat het eerste vlog van My Daily Shot of Culture i.s.m. SBK Kunstuitleen & Galerie viral over hoe tof kunst lenen is bij onze kunstuitleen en natuurlijk over onze geweldige exposities. De komende maanden kun je het vloggersduo Jip en Blijde volgen via het SBK Facebook, maar ook via YouTube

Vlog #1 is gemaakt rondom de opening van onze expositie Spring Propositions.

 NIEUW BIJ SBK: VYOO Laat je door kunst verrassen!
Amsterdam / 18-04-2018

SBK is gestart met iets compleet nieuws: VYOO (spreek uit: vioew)! VYOO is een initiatief van SBK Kunstuitleen & Galerie en Jungle Minds en is er voor iedereen die verrast wil worden met elke drie maanden een nieuw kunstwerk in huis. Een kunstwerk dat je niet zelf hoeft te kiezen. Hoe spannend is dat?

Je kunt je vanaf nu aanmelden voor een proef met VYOO. 

Kunst proeven in je eigen tijd
VYOO brengt kunst naar je toe en verrast je iedere drie maanden met een speciaal voor jou geselecteerd topstuk uit de collectie. Je kiest dus niet zelf, want dat doen wij op basis van jouw voorkeuren voor je. Zo ontwikkel je als kunst-starter je smaak, zonder dat je de deur uit hoeft. Sterker: het werk komt gewoon lekker een tijdje bij je thuis zodat je er rustig aan kunt wennen. Dat is dus kunstuitleen, maar dan net even een stapje verder.  

Hoe werkt het?
Door middel van het aangeven van kaders die je invult bij de aanmelding, maken we een profiel van wat jij mooi vindt en gaan we op zoek naar jouw kunstwerk. Doordat je van te voren niet weet wat voor kunstwerk je in huis krijgt, willen we je een nieuwe manier van kunst laten ervaren. Je hoeft alleen een abonnement af te sluiten en VYOO regelt alles. Brengen, halen en we hangen het zelfs voor je op.

Je moet wel een beetje durven met deze nieuwe vorm van kunst ervaren, daarom bieden we de durfals die meedoen met deze proef het abonnement aan voor een prettig laag maandtarief van 20 euro.

Wil je ook meedoen met deze proef? Of eerst alle informatie erover weten? Ga dan naar de website van VYOO en meld je aan. De testgroep heeft een beperkt aantal deelnemers, dus wees er snel bij!

 SBK Breda gaat verhuizen!
Breda / 12-04-2018

Op 2 mei opent SBK Breda haar deuren aan de Industriekade 15 in Belcrum, het nieuwe culturele hart van Breda. 

De wijk bruist van de creativiteit. Door samenwerkingen aan te gaan en het organiseren van evenementen zullen wij ons aanbod uitbreiden. Maar het concept blijft zoals het is: galerie en kunstuitleen. 

Er is eigen gratis parkeergelegenheid voor de deur. Kunstwerken ophalen of inleveren is daardoor een stuk eenvoudiger. Ook met het OV is de galerie goed bereikbaar; het station is vlakbij. 

Vanaf 2 mei kun je terecht op de locatie aan de Industriekade. De ingang en het parkeerterrein bevinden zich om de hoek aan de Belcrumweg. Hervonden voorwerpen
Amsterdam / 07-02-2018

Het lijkt op een aflevering van Spoorloos, maar toen Elvira Garnier op zoek ging naar werk van haar overleden vader, de kunstenaar Albèrt Soons (1933-1989), wist ze niet dat ze bij SBK Kunstuitleen & Galerie nog diverse kunstwerken (4) van zijn hand terug zou vinden.

Nog niet zo lang geleden kwam Elvira de SBK KNSM galerie binnenwandelen en vertelde ons dat zij op zoek was naar het (kunst) verleden van haar vader. Zij groeide niet met hem op, evenmin haar halfbroer-en zus. De bohemien kunstenaar die in de jaren 60 werkte en exposeerde op Ibiza in gezelschap van onder andere Simon Vinkenoog, Jan Cremer en Cees Neuteboom, had kinderen bij drie verschillende vrouwen. 

Wij vonden dit zo’n prachtig verhaal dat we dit, uiteraard met haar toestemming, even met jullie wilden delen. 
Wil je meer lezen, kijk op www.albertsoons.nl.Kunstwandje
Amsterdam / 16-01-2018

Zo kan het ook. Anno 2018 hangen we onze wand vol met kunstwerken die iets voor ons betekenen. Wat ze gemeen hebben, zijn bijvoorbeeld dezelfde kleur, materiaal, formaat of techniek. Leef je uit! Er is genoeg uit te zoeken in onze kunstcollectie. Op de foto: de geweldige wand in het vtwonenhuis 2017, gestyled door vtwonen met kunst uit onze eigen SBK-collectie. 


het vtwonen huis 2017 gestyled met kunst uit de SBK-collectie

SBK Bedrijven doet mee aan Vakbeurs Facilitair
Amsterdam / 15-01-2018

Van 24 tot en met 26 januari staat SBK Bedrijven op de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze beurs, die dit jaar alweer voor de 20e keer wordt gehouden richt zich op de zakelijke markt en staat in het teken van het delen van kennis, informatie en innovaties. Van duurzame bedrijfsvoering tot de inrichting van bedrijven en instellingen.

Interesse in wat kunst voor uw bedrijf kan doen? Kom dan langs! SBK Kunstuitleen & Galerie staat in Hal 3 stand I6 of vraag onze flyer voor bedrijven aan via bedrijven@sbk.nl.

Vrijdag 26 januari

13.30 uur Lezing Kunst als Koffieautomaat (Corien van Eyck van Heslinga | SBK Amsterdam)

www.vakbeursfacilitair.nlNationale Dag van de Kunstuitleen: 11 november
Amsterdam / 07-11-2017

Zaterdag 11 november is het weer Nationale Kunstuitleen Dag. SBK Kunstuitleen doet mee! Sluit je die dag als nieuw lid een nieuw jaarabonnement bij ons af, voor een kunstwerk ter waarde van maximaal € 10.000, dan krijg je de eerste 3 maanden gratis. En ben je er vroeg bij dan krijg je ook nog een handig kunstophangsysteem ter waarde van € 20,- cadeau. ( op=op).

Al voor € 6,75 p/m heb je bij SBK Kunstuitleen toegang tot 40.000 kunstwerken en kun je onbeperkt experimenteren met kunst in huis.

Rondleiding met toelichting sculpturen in SBK KNSM

Voor de liefhebbers van 3-dimensionaal werk hebben we tijdens deze dag bij SBK Amsterdam KNSM een leuke rondleiding georganiseerd. Tijdens deze rondleiding vertelt beeldhouwer en curator Caro Bensca aan de hand van een selectie beelden uit de SBK-collectie alles wat je wilt weten over hedendaags sculptuur. De rondleiding start om 14.00 uur en duurt een half uur. Het is gratis, maar graag wel even aanmelden via amsterdamknsm@sbk.nl

Altijd al willen weten hoe kunst lenen in zijn werk gaat? Kom zaterdag, tijdens de Nationale Kunstuitleendag naar één van onze SBK-vestigingen. Onze collega’s vertellen je, bij een cappuccino of kopje thee, graag hoe het werkt.   Winnaars SBK-Otto Hetterscheid Prijs bekend!
Amsterdam / 08-10-2017

THE WINNER TAKES IT ALL! 

Tijdens de finissage van de expositie SBK Sprouts Young Talents zijn dit jaar maar liefst twee winnaars bekendgemaakt van de SBK-Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs: Roselien Hassing en Emma Smids. Beiden toonden een fotografisch kunstwerk in de Sprouts expositie.

Volgens het juryrapport tonen de kleurenfoto’s waarmee Roselien Hassing haar prijs verdient, tijdloze landschappen. "Tussenmomenten” noemt ze zelf. Het zijn foto’s van schijnbaar loze momenten waarin de wereld aan je voorbij trekt. Maar in deze fotografische beelden ontstaat iets nieuws: dromerige, broeierige of verstilde vergezichten.

Emma Smids’ fotocollages zijn, volgens de jury, spannend, sterk associatief en filmisch van karakter. Je kunt erin verdwijnen en verdwalen. Het gaat in haar werk om herinneringen die we met ons meedragen, herinneringen die steeds veranderen en hun geheimen nooit prijsgeven.

Met deze prijs hebben zij een aankoop van een werk gewonnen en mogen zij een tentoonstelling bij SBK houden.
Van harte gefeliciteerd!!

SBK-Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs is een aanmoedigingsprijs voor jonge kunstenaars om hen te ondersteunen in hun artistieke ontwikkeling. Het is een gezamenlijk initiatief van SBK en Stichting Otto Hetterscheid en speciaal bedoeld voor deelnemers aan de SBK Sprouts exposities met werk van jong talent. 


De winnaars van de SBK-Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs

SBK loves VT Wonen & Design beurs
Amsterdam / 03-10-2017

Vanaf vandaag is de VT Wonen & Design beurs weer geopend in Amsterdam.  Bezoek je het VT Wonen inspiratiehuis, dan loop je meteen tegen dit prachtige kunstwandje aan met werken uit onze SBK-collectie. En daar zijn we stiekem best wel een beetje trots op! Tot en met 8 oktober kun je de beurs nog bezoeken.

www.vtwonen.nl/wonen-design-beurs/Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2018 SBK design by manoverboord