Blijf op de hoogte!

Kunstuitleen is de Netflix van de kunst
Amsterdam / 19-10-2017

Mooi artikel in Elsevier Weekblad over het fenomeen Kunstuitleen waarin een interview met SBK-directeur Eduard ter Schiphorst.'Het idee van kunstuitleen past naadloos in de moderne deeleconomie. Eigenlijk zou je de kunstuitleen de Netflix van de kunst kunnen noemen'

Lees hier het hele artikel.Eduard ter Schiphorst

Winnaars SBK-Otto Hettersscheid Prijs bekend!
Amsterdam / 08-10-2017

THE WINNER TAKES IT ALL! 

Tijdens de finissage van de expositie SBK Sprouts Young Talents zijn dit jaar maar liefst twee winnaars bekendgemaakt van de SBK-Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs: Roselien Hassing en Emma Smids. Beiden toonden een fotografisch kunstwerk in de Sprouts expositie.

Volgens het juryrapport tonen de kleurenfoto’s waarmee Roselien Hassing haar prijs verdient, tijdloze landschappen. "Tussenmomenten” noemt ze zelf. Het zijn foto’s van schijnbaar loze momenten waarin de wereld aan je voorbij trekt. Maar in deze fotografische beelden ontstaat iets nieuws: dromerige, broeierige of verstilde vergezichten.

Emma Smids’ fotocollages zijn, volgens de jury, spannend, sterk associatief en filmisch van karakter. Je kunt erin verdwijnen en verdwalen. Het gaat in haar werk om herinneringen die we met ons meedragen, herinneringen die steeds veranderen en hun geheimen nooit prijsgeven.

Met deze prijs hebben zij een aankoop van een werk gewonnen en mogen zij een tentoonstelling bij SBK houden.
Van harte gefeliciteerd!!

SBK-Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs is een aanmoedigingsprijs voor jonge kunstenaars om hen te ondersteunen in hun artistieke ontwikkeling. Het is een gezamenlijk initiatief van SBK en Stichting Otto Hetterscheid en speciaal bedoeld voor deelnemers aan de SBK Sprouts exposities met werk van jong talent. 


De winnaars van de SBK-Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs

SBK loves VT Wonen & Design beurs
Amsterdam / 03-10-2017

Vanaf vandaag is de VT Wonen & Design beurs weer geopend in Amsterdam.  Bezoek je het VT Wonen inspiratiehuis, dan loop je meteen tegen dit prachtige kunstwandje aan met werken uit onze SBK-collectie. En daar zijn we stiekem best wel een beetje trots op! Tot en met 8 oktober kun je de beurs nog bezoeken.

www.vtwonen.nl/wonen-design-beurs/Jip de Beer:winnaar SBK Sprouts Young Talent Award
Amsterdam / 03-10-2017

Ruim 300 bezoekers bezochten donderdagavond 28 september de opening van Sprouts Young Talents 2017 in Loods 6 en onze SBK vestiging aan de KNSM-laan. Onder het genot van een drankje en de zwoele klanken van DJ Baby Blue, maakte artistiek en commercieel directeur Vera Schoffelen bekend dat Jip de Beer de winnaar is geworden van de SBK Sprouts Young Talents Award. Jip krijgt een solo expositie bij een van de SBK-galeries en een jaar lang begeleiding.

Nog geen tijd gehad om de expositie te bezoeken? Tot 8 oktober kun je alsnog een kijkje komen nemen.

Fotocredits: Andrew Reid

Het filmpje is gemaakt door Yorinde DiepstratenSBK opent nieuwe vestiging in Tiel
Tiel / 30-08-2017

Vanaf zaterdag 2 september opent de nieuwe vestiging van SBK Kunstuitleen & Galerie in het eveneens nieuwe cultuurcluster Zinder in Tiel.

SBK Zinder Tiel wordt de zevende vestiging in rij. Samen met een poppodium, een educatief centrum, een café, een expositieruimte en een bibliotheek belooft SBK Kunstuitleen een mooie aanvulling te worden op het cultureel aanbod in de binnenstad van Tiel.

 

In Zinder kun je genieten van kunst: zien, doen, proeven en beleven en is het dé ontmoetingsplek waar jong en oud aan de slag kan gaan met muziek, beeldende kunst, dans, theater en film. 

 

Op zaterdag 2 september is er een Open Huis en is er van alles te beleven in het cultuurcentrum.

Ook SBK Kunstuitleen is dan geopend. Kijk voor het gehele programma op www.zinder.nl.

 

SBK Zinder Tiel

Rechtbankstraat 1

4001 JR Tiel

E: tiel@sbk.nl

T: + 31 (0344) 636 060

 

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 9.00 - 18.00 uur

zaterdag 10.00 - 18.00 uur

zondag 12.00 - 17.00 uur

 

 Gevel Cultuurcentrum Zinder

Interview Britt Dorenbosch en Roland Spitzer
Breda / 23-06-2017

Een nieuw interview op het Bredase platform Witte Rook over de tentoonstelling met Britt Dorenbosch en Roland Spitzer in SBK Breda.Trendbeheer enthousiast over SBK
Amsterdam / 12-06-2017

Niels Post van Trendbeheer bezocht de opening van de expositie 'Spring Propositions - SBK Nieuwe aanwinsten' en daar waren wij blij mee! Dit is wat hij schreef. Lovende recensie in NRC Next
Amsterdam / 25-05-2017Open Ateliers Noord
Amsterdam-Noord / 20-05-2017

Centrale expositie Open Ateliers Noord bij SBK Noord

20 en 21 mei – 12.00 tot 18.00 uur.

Zo’n 60 kunstenaars zetten de deuren van hun werkplaats open en laten hun werk zien. Van keramiek tot beeldhouwwerk, van fotografie tot schilderkunst en van sieraden tot autonome installaties. Niet alleen de kunstenaars ateliers zijn open: ook dit jaar is de centrale expositie te zien bij de SBK op de Asterweg 1-a. Kom zeker even langs en combineer de expositie met een bezoek aan de uitleen!

voor meer informatie: Openateliersnoord.nlSBK Galerie neemt deel aan KunstRAI 2017
Amsterdam / 26-04-2017

SBK Galerie doet dit jaar mee aan de 33e editie van de KunstRAI Art Amsterdam van 31 mei tot en met 5 juni 2017. Met trots presenteren wij daar nieuw werk van Thomas Westphal, Liza van Vliet, Romee van Oers en Brian Coutinho.

De eerste drie kunstenaars zijn in 2016 afgestudeerd aan één van de Nederlandse kunstacademies en hebben deelgenomen aan onze expositiereeks ‘Sprouts’ bij Galerie 1 op de KNSM-laan in Amsterdam. Het werk van Brian Coutinho was te zien op Art Rotterdam 2017 bij Prospects en Concepts (Mondriaanfonds) en een expositie in Galerie 23, ook op de KNSM-laan.

De doelstelling van SBK Galerie is om professionele kunstenaars een podium te bieden. De laatste jaren ligt hierbij de nadruk op jong aanstormend talent. Elk jaar selecteert SBK uit de eindexamenpresentaties van Nederlandse kunstacademies een aantal van de beste afstudeerders. Deze selectie presenteert zij ieder najaar in een expositiereeks, onder de naam Sprouts.

De KunstRAI is de langstlopende kunstbeurs voor hedendaagse autonome en toegepast kunst van Nederland: een publieksbeurs met ruim zeventig hoogstaande galerieën die de diversiteit, kwaliteit en pluriformiteit van het rijke Nederlandse aanbod van hedendaagse beeldende kunst, vormgeving en design weerspiegelt.

Kijk voor meer info op www.kunstrai.nl.


Boven van links naar rechts: Brian Coutinho, Thomas Westphal, Liza van Vliet. Onder: Romee van Oers

Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2013 SBK design by manoverboord