Blijf op de hoogte!

Zinder online magazine februari
Tiel / 20-02-2018

Leuk artikel over SBK Kunstuitleen Tiel.Hervonden voorwerpen
Amsterdam / 07-02-2018

Het lijkt op een aflevering van Spoorloos, maar toen Elvira Garnier op zoek ging naar werk van haar overleden vader, de kunstenaar Albèrt Soons (1933-1989), wist ze niet dat ze bij SBK Kunstuitleen & Galerie nog diverse kunstwerken (4) van zijn hand terug zou vinden.

Nog niet zo lang geleden kwam Elvira de SBK KNSM galerie binnenwandelen en vertelde ons dat zij op zoek was naar het (kunst) verleden van haar vader. Zij groeide niet met hem op, evenmin haar halfbroer-en zus. De bohemien kunstenaar die in de jaren 60 werkte en exposeerde op Ibiza in gezelschap van onder andere Simon Vinkenoog, Jan Cremer en Cees Neuteboom, had kinderen bij drie verschillende vrouwen. 

Wij vonden dit zo’n prachtig verhaal dat we dit, uiteraard met haar toestemming, even met jullie wilden delen. 
Wil je meer lezen, kijk op www.albertsoons.nl.Kunstwandje
Amsterdam / 16-01-2018

Zo kan het ook. Anno 2018 hangen we onze wand vol met kunstwerken die iets voor ons betekenen. Wat ze gemeen hebben, zijn bijvoorbeeld dezelfde kleur, materiaal, formaat of techniek. Leef je uit! Er is genoeg uit te zoeken in onze kunstcollectie. Op de foto: de geweldige wand in het vtwonenhuis 2017, gestyled door vtwonen met kunst uit onze eigen SBK-collectie. 


het vtwonen huis 2017 gestyled met kunst uit de SBK-collectie

SBK Bedrijven doet mee aan Vakbeurs Facilitair
Amsterdam / 15-01-2018

Van 24 tot en met 26 januari staat SBK Bedrijven op de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze beurs, die dit jaar alweer voor de 20e keer wordt gehouden richt zich op de zakelijke markt en staat in het teken van het delen van kennis, informatie en innovaties. Van duurzame bedrijfsvoering tot de inrichting van bedrijven en instellingen.

Interesse in wat kunst voor uw bedrijf kan doen? Kom dan langs! SBK Kunstuitleen & Galerie staat in Hal 3 stand I6 of vraag onze flyer voor bedrijven aan via bedrijven@sbk.nl.

Vrijdag 26 januari

13.30 uur Lezing Kunst als Koffieautomaat (Corien van Eyck van Heslinga | SBK Amsterdam)

www.vakbeursfacilitair.nlNationale Dag van de Kunstuitleen: 11 november
Amsterdam / 07-11-2017

Zaterdag 11 november is het weer Nationale Kunstuitleen Dag. SBK Kunstuitleen doet mee! Sluit je die dag als nieuw lid een nieuw jaarabonnement bij ons af, voor een kunstwerk ter waarde van maximaal € 10.000, dan krijg je de eerste 3 maanden gratis. En ben je er vroeg bij dan krijg je ook nog een handig kunstophangsysteem ter waarde van € 20,- cadeau. ( op=op).

Al voor € 6,75 p/m heb je bij SBK Kunstuitleen toegang tot 40.000 kunstwerken en kun je onbeperkt experimenteren met kunst in huis.

Rondleiding met toelichting sculpturen in SBK KNSM

Voor de liefhebbers van 3-dimensionaal werk hebben we tijdens deze dag bij SBK Amsterdam KNSM een leuke rondleiding georganiseerd. Tijdens deze rondleiding vertelt beeldhouwer en curator Caro Bensca aan de hand van een selectie beelden uit de SBK-collectie alles wat je wilt weten over hedendaags sculptuur. De rondleiding start om 14.00 uur en duurt een half uur. Het is gratis, maar graag wel even aanmelden via amsterdamknsm@sbk.nl

Altijd al willen weten hoe kunst lenen in zijn werk gaat? Kom zaterdag, tijdens de Nationale Kunstuitleendag naar één van onze SBK-vestigingen. Onze collega’s vertellen je, bij een cappuccino of kopje thee, graag hoe het werkt.   Kunstuitleen is de Netflix van de kunst
Amsterdam / 19-10-2017

Mooi artikel in Elsevier Weekblad over het fenomeen Kunstuitleen waarin een interview met SBK-directeur Eduard ter Schiphorst.'Het idee van kunstuitleen past naadloos in de moderne deeleconomie. Eigenlijk zou je de kunstuitleen de Netflix van de kunst kunnen noemen'

Lees hier het hele artikel.Eduard ter Schiphorst

Winnaars SBK-Otto Hetterscheid Prijs bekend!
Amsterdam / 08-10-2017

THE WINNER TAKES IT ALL! 

Tijdens de finissage van de expositie SBK Sprouts Young Talents zijn dit jaar maar liefst twee winnaars bekendgemaakt van de SBK-Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs: Roselien Hassing en Emma Smids. Beiden toonden een fotografisch kunstwerk in de Sprouts expositie.

Volgens het juryrapport tonen de kleurenfoto’s waarmee Roselien Hassing haar prijs verdient, tijdloze landschappen. "Tussenmomenten” noemt ze zelf. Het zijn foto’s van schijnbaar loze momenten waarin de wereld aan je voorbij trekt. Maar in deze fotografische beelden ontstaat iets nieuws: dromerige, broeierige of verstilde vergezichten.

Emma Smids’ fotocollages zijn, volgens de jury, spannend, sterk associatief en filmisch van karakter. Je kunt erin verdwijnen en verdwalen. Het gaat in haar werk om herinneringen die we met ons meedragen, herinneringen die steeds veranderen en hun geheimen nooit prijsgeven.

Met deze prijs hebben zij een aankoop van een werk gewonnen en mogen zij een tentoonstelling bij SBK houden.
Van harte gefeliciteerd!!

SBK-Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs is een aanmoedigingsprijs voor jonge kunstenaars om hen te ondersteunen in hun artistieke ontwikkeling. Het is een gezamenlijk initiatief van SBK en Stichting Otto Hetterscheid en speciaal bedoeld voor deelnemers aan de SBK Sprouts exposities met werk van jong talent. 


De winnaars van de SBK-Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs

SBK loves VT Wonen & Design beurs
Amsterdam / 03-10-2017

Vanaf vandaag is de VT Wonen & Design beurs weer geopend in Amsterdam.  Bezoek je het VT Wonen inspiratiehuis, dan loop je meteen tegen dit prachtige kunstwandje aan met werken uit onze SBK-collectie. En daar zijn we stiekem best wel een beetje trots op! Tot en met 8 oktober kun je de beurs nog bezoeken.

www.vtwonen.nl/wonen-design-beurs/Jip de Beer: winnaar Sprouts Young Talent Award
Amsterdam / 03-10-2017

Ruim 300 bezoekers bezochten donderdagavond 28 september de opening van Sprouts Young Talents 2017 in Loods 6 en onze SBK vestiging aan de KNSM-laan. Onder het genot van een drankje en de zwoele klanken van DJ Baby Blue, maakte artistiek en commercieel directeur Vera Schoffelen bekend dat Jip de Beer de winnaar is geworden van de SBK Sprouts Young Talents Award. Jip krijgt een solo expositie bij een van de SBK-galeries en een jaar lang begeleiding.

Nog geen tijd gehad om de expositie te bezoeken? Tot 8 oktober kun je alsnog een kijkje komen nemen.

Fotocredits: Andrew Reid

Het filmpje is gemaakt door Yorinde DiepstratenSBK opent nieuwe vestiging in Tiel
Tiel / 30-08-2017

Vanaf zaterdag 2 september opent de nieuwe vestiging van SBK Kunstuitleen & Galerie in het eveneens nieuwe cultuurcluster Zinder in Tiel.

SBK Zinder Tiel wordt de zevende vestiging in rij. Samen met een poppodium, een educatief centrum, een café, een expositieruimte en een bibliotheek belooft SBK Kunstuitleen een mooie aanvulling te worden op het cultureel aanbod in de binnenstad van Tiel.

 

In Zinder kun je genieten van kunst: zien, doen, proeven en beleven en is het dé ontmoetingsplek waar jong en oud aan de slag kan gaan met muziek, beeldende kunst, dans, theater en film. 

 

Op zaterdag 2 september is er een Open Huis en is er van alles te beleven in het cultuurcentrum.

Ook SBK Kunstuitleen is dan geopend. Kijk voor het gehele programma op www.zinder.nl.

 

SBK Zinder Tiel

Rechtbankstraat 1

4001 JR Tiel

E: tiel@sbk.nl

T: + 31 (0344) 636 060

 

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 9.00 - 18.00 uur

zaterdag 10.00 - 18.00 uur

zondag 12.00 - 17.00 uur

 

 Gevel Cultuurcentrum Zinder

Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2013 SBK design by manoverboord