Blijf op de hoogte!

Vacature galerie- en uitleenmedewerker Eindhoven
Eindhoven / 22-11-2017

SBK Eindhoven is vanaf 1 februari 2018 op zoek naar een galerie- en uitleenmedewerker.

Wat doen wij?
SBK kunstuitleen en galerie wil een breed publiek interesseren voor hedendaagse kunst. Zij vindt dat kunst niet alleen thuishoort in een museum maar onderdeel moet zijn van het dagelijks leven; thuis, in de openbare ruimte of op de werkplek.
SBK wil kunstenaars een podium bieden. Van kunstenaars die hun sporen al hebben verdiend tot jong aanstormend talent. SBK biedt een platform voor kunstenaars om zich voor een breed publiek te presenteren.
De SBK-collectie omvat meer dan veertigduizend kunstwerken, veelal unieke stukken behorend tot verschillende kunststromingen en perioden binnen de Nederlandse kunstgeschiedenis. Zowel olieverfschilderijen uit de vijftiger jaren als fotografie van hedendaags talent zijn in de collectie vertegenwoordigd.

Wie zoeken wij?
We zijn op zoek naar uitbreiding van ons team voor onze SBK uitleen en galerie shop-in-shop van Yksi Expo aan de Torenaallee 22-04, naar iemand die zijn werk met overgave doet en affiniteit heeft met kunst & cultuur. Het is een pre als je je begeeft in het huidige culturele veld en een uitgebreid netwerk hebt. Jij zult direct aanspreekpunt en het gezicht van SBK Eindhoven.

Competenties:
- Ondernemend en praktisch
- Aanpakker, nieuwsgierig, innovatief
- Sterke Affiniteit met kunst en cultuur
- Flexibel
- Teamplayer
- Communicatief vaardig in woord en schrift
- Ervaring met Office, outlook en verschillende social media
- Woonachtig in de regio Eindhoven
- In bezit van rijbewijs B
- Enthousiaste, vrolijke en gastvrije uitstraling, je vindt het leuk met klanten om te gaan en ze te adviseren
- Verkoop-en galerie ervaring

Functie omschrijving:
- Helpen van klanten in de vestiging en op locatie
- Verrichten van lichte administratieve handelingen m.b.t. galerie en kunstuitleen
- Bijhouden van facebook pagina en website
- Verwerken van (online) reserveringen
- Programmering en voorbereiden mini exposities en openingen SBK galerie (eventuele samenwerking met afgestemde thema's van exposities die geprogrammeerd worden bij Yksi Expo)
- Op- en afbouw van exposities
- Opruimen en schoonhouden van de vestiging en zorg dragen voor een representatieve collectie
- Openen en sluiten van Yksi Expo & SBK
- Op zaterdag verantwoordelijk voor geheel Yksi Expo, naast SBK ook klanten verwelkomen en informeren die geïnteresseerd zijn in de Yksi Expo exposities, workspaces en Yksi Winkel producten. Eventuele verkopen inpakken en afrekenen.

Wij zijn op zoek naar een collega voor de dagen woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00-17.00 uur ( in totaal 20 uur per week). Ben
je enthousiast geworden? Stuur je motivatie en CV naar vschoffelen@sbk.nl voor 15 december 2017.
Gesprekken zullen plaatsvinden in de 2e week van januari.Nationale Dag van de Kunstuitleen: 11 november
Amsterdam / 07-11-2017

Zaterdag 11 november is het weer Nationale Kunstuitleen Dag. SBK Kunstuitleen doet mee! Sluit je die dag als nieuw lid een nieuw jaarabonnement bij ons af, voor een kunstwerk ter waarde van maximaal € 10.000, dan krijg je de eerste 3 maanden gratis. En ben je er vroeg bij dan krijg je ook nog een handig kunstophangsysteem ter waarde van € 20,- cadeau. ( op=op).

Al voor € 6,75 p/m heb je bij SBK Kunstuitleen toegang tot 40.000 kunstwerken en kun je onbeperkt experimenteren met kunst in huis.

Rondleiding met toelichting sculpturen in SBK KNSM

Voor de liefhebbers van 3-dimensionaal werk hebben we tijdens deze dag bij SBK Amsterdam KNSM een leuke rondleiding georganiseerd. Tijdens deze rondleiding vertelt beeldhouwer en curator Caro Bensca aan de hand van een selectie beelden uit de SBK-collectie alles wat je wilt weten over hedendaags sculptuur. De rondleiding start om 14.00 uur en duurt een half uur. Het is gratis, maar graag wel even aanmelden via amsterdamknsm@sbk.nl

Altijd al willen weten hoe kunst lenen in zijn werk gaat? Kom zaterdag, tijdens de Nationale Kunstuitleendag naar één van onze SBK-vestigingen. Onze collega’s vertellen je, bij een cappuccino of kopje thee, graag hoe het werkt.   Kunstuitleen is de Netflix van de kunst
Amsterdam / 19-10-2017

Mooi artikel in Elsevier Weekblad over het fenomeen Kunstuitleen waarin een interview met SBK-directeur Eduard ter Schiphorst.'Het idee van kunstuitleen past naadloos in de moderne deeleconomie. Eigenlijk zou je de kunstuitleen de Netflix van de kunst kunnen noemen'

Lees hier het hele artikel.Eduard ter Schiphorst

Winnaars SBK-Otto Hetterscheid Prijs bekend!
Amsterdam / 08-10-2017

THE WINNER TAKES IT ALL! 

Tijdens de finissage van de expositie SBK Sprouts Young Talents zijn dit jaar maar liefst twee winnaars bekendgemaakt van de SBK-Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs: Roselien Hassing en Emma Smids. Beiden toonden een fotografisch kunstwerk in de Sprouts expositie.

Volgens het juryrapport tonen de kleurenfoto’s waarmee Roselien Hassing haar prijs verdient, tijdloze landschappen. "Tussenmomenten” noemt ze zelf. Het zijn foto’s van schijnbaar loze momenten waarin de wereld aan je voorbij trekt. Maar in deze fotografische beelden ontstaat iets nieuws: dromerige, broeierige of verstilde vergezichten.

Emma Smids’ fotocollages zijn, volgens de jury, spannend, sterk associatief en filmisch van karakter. Je kunt erin verdwijnen en verdwalen. Het gaat in haar werk om herinneringen die we met ons meedragen, herinneringen die steeds veranderen en hun geheimen nooit prijsgeven.

Met deze prijs hebben zij een aankoop van een werk gewonnen en mogen zij een tentoonstelling bij SBK houden.
Van harte gefeliciteerd!!

SBK-Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs is een aanmoedigingsprijs voor jonge kunstenaars om hen te ondersteunen in hun artistieke ontwikkeling. Het is een gezamenlijk initiatief van SBK en Stichting Otto Hetterscheid en speciaal bedoeld voor deelnemers aan de SBK Sprouts exposities met werk van jong talent. 


De winnaars van de SBK-Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs

SBK loves VT Wonen & Design beurs
Amsterdam / 03-10-2017

Vanaf vandaag is de VT Wonen & Design beurs weer geopend in Amsterdam.  Bezoek je het VT Wonen inspiratiehuis, dan loop je meteen tegen dit prachtige kunstwandje aan met werken uit onze SBK-collectie. En daar zijn we stiekem best wel een beetje trots op! Tot en met 8 oktober kun je de beurs nog bezoeken.

www.vtwonen.nl/wonen-design-beurs/Jip de Beer: winnaar Sprouts Young Talent Award
Amsterdam / 03-10-2017

Ruim 300 bezoekers bezochten donderdagavond 28 september de opening van Sprouts Young Talents 2017 in Loods 6 en onze SBK vestiging aan de KNSM-laan. Onder het genot van een drankje en de zwoele klanken van DJ Baby Blue, maakte artistiek en commercieel directeur Vera Schoffelen bekend dat Jip de Beer de winnaar is geworden van de SBK Sprouts Young Talents Award. Jip krijgt een solo expositie bij een van de SBK-galeries en een jaar lang begeleiding.

Nog geen tijd gehad om de expositie te bezoeken? Tot 8 oktober kun je alsnog een kijkje komen nemen.

Fotocredits: Andrew Reid

Het filmpje is gemaakt door Yorinde DiepstratenSBK opent nieuwe vestiging in Tiel
Tiel / 30-08-2017

Vanaf zaterdag 2 september opent de nieuwe vestiging van SBK Kunstuitleen & Galerie in het eveneens nieuwe cultuurcluster Zinder in Tiel.

SBK Zinder Tiel wordt de zevende vestiging in rij. Samen met een poppodium, een educatief centrum, een café, een expositieruimte en een bibliotheek belooft SBK Kunstuitleen een mooie aanvulling te worden op het cultureel aanbod in de binnenstad van Tiel.

 

In Zinder kun je genieten van kunst: zien, doen, proeven en beleven en is het dé ontmoetingsplek waar jong en oud aan de slag kan gaan met muziek, beeldende kunst, dans, theater en film. 

 

Op zaterdag 2 september is er een Open Huis en is er van alles te beleven in het cultuurcentrum.

Ook SBK Kunstuitleen is dan geopend. Kijk voor het gehele programma op www.zinder.nl.

 

SBK Zinder Tiel

Rechtbankstraat 1

4001 JR Tiel

E: tiel@sbk.nl

T: + 31 (0344) 636 060

 

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 9.00 - 18.00 uur

zaterdag 10.00 - 18.00 uur

zondag 12.00 - 17.00 uur

 

 Gevel Cultuurcentrum Zinder

Interview Britt Dorenbosch en Roland Spitzer
Breda / 23-06-2017

Een nieuw interview op het Bredase platform Witte Rook over de tentoonstelling met Britt Dorenbosch en Roland Spitzer in SBK Breda.Trendbeheer enthousiast over SBK
Amsterdam / 12-06-2017

Niels Post van Trendbeheer bezocht de opening van de expositie 'Spring Propositions - SBK Nieuwe aanwinsten' en daar waren wij blij mee! Dit is wat hij schreef. Lovende recensie in NRC Next
Amsterdam / 25-05-2017Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2013 SBK design by manoverboord